20172017

Four Seasons Hotel Hangzhou At West Lake

Owner:Hangzhou JinshaHarbour Tourism and Cultural Village Limited

Designer:GOA

Owner:Hangzhou Jinsha Harbour Tourism
and Cultural Village Limited
Design Consultant:GOA
Project Scale: 75,297 ㎡
Floor Area:43,537 ㎡
Date of Completion:2011

Cycle of Design:6 years

By exploring the landscape elements and extending the natural mood as the hotel’s main 

scene and building highlight, we emphasized the poetic idea and tried to provide a new 

site around West Lake,considering building group as a whole and designing the courtyard 

elaborately.

The traditional south Yangtze River garden style was applied to the design. We take entry 

courtyard, lobby, swimming pool,waterfall, the lake, hotel villas to mountains as the main 

viewing axis as the guest rooms spread along the two wings of the main building with the 

courtyards integrated in between to create different spaces.Restaurants and banquet hall 

area rested in the east side of the inner lake. The Chinese restaurant and private rooms 

are designed with the verandas along which people get different views while walking. 

The hills and ponds in the park were reshaped a bit without changing too much of their
original structure. The villas’ area stand relatively independent with streets spread layer by 

layer. The villas were applied with courtyard layout with solemn front yards and relax 

backyards. Wood, roof tiles and stone construction were based on traditional “Suzhou” 

style, while other details were redesigned by using simplified techniques and details.

Media Supports

curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve curve